Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Scholieren hangen aan lippen van agenten in politiebus

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 11 juni 2019 15:22


Een bijzondere eerste schooldag na het pinksterweekend voor leerlingen uit 's-Gravenzande. Scholieren van de Driekleur en de Kameleon kregen dinsdag les in een enorme politiebus, waar zij aandachtig luisterden naar agenten Paul en Charlotte.

De politie vertelde over de gevaren van het gebruik van social media en pestgedrag. Daarvoor werd het Mobile Media Lab ingezet. Deze politiebus is razend populair en al maanden volgeboekt, en stond dinsdag op het parkeerterrein van het Juliana Sportpark. 

Agente Charlotte nam met de scholieren een quiz door en liet filmpjes zien. De leerlingen vonden het reuze interessant en leerzaam. "Sommige privéfoto's moet je niet op social media zetten", vertelt Rick van de Driekleur na afloop.

Politieagent Paul: "Kinderen willen vaak weten hoe strafbaar ze zijn als ze een foto een ander plaatsen op apps als TikTok en Facebook." Hij haalde de bus naar 's-Gravenzande en wil volgend jaar met de bus naar Naaldwijk. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS