Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schommelkwestie sleept voort

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 9 mei 2019 19:03


Je kunt er inmiddels een boek over vol schrijven: de voortdurende onenigheid over drie schommels in speeltuin Juliahof in Wateringen. Want nu de schommels terughangen, is er weer wrevel over de definitieve plek van het speeltoestel.

Terug naar het begin. De gemeente Westland haalde de schommels eind november weg omdat ze een aanzuigende werking hadden op hangjongeren. Er volgden tranen bij kleine kinderen en de LPF sprak van een omgekeerde wereld. "Niet de schommels moeten worden weggehaald maar de overlastgevende jeugd!", schreef toenmalig fractievoorzitter Dave van der Meer op Twitter.

Onder druk van de politiek en ouders uit de buurt keerden de schommels terug, dit overigens tot ongenoegen van direct omwonenden. Er kwam een compromis door de schommels tijdelijk terug te hangen, en daarna op een andere, minder overlastgevoelige plek te plaatsen.

Dat is nog altijd niet gebeurd. Er spelen namelijk meerdere belangen. De direct omwonenden zeggen dat de overlast van hangjongeren weer terug is. "We hebben het over geluidsoverlast, schreeuwen en harde muziek. Waardoor onze kinderen niet meer kunnen slapen of studeren", zegt Sandra Vijverberg uit de Murraijstraat. "We hebben het over poging tot vernielingen en over bedreiging als er wat van wordt gezegd."

De moeder wil daarom, net als een aantal andere bewoners uit haar straat, dat de schommels verschuiven naar het groenheuveltje aan de andere kant van de speeltuin. Daar staan nu al een glijbaan en een wipkip, maar die verhuizen dan door naar een andere plek in de speeltuin.

Wijkbewoner Jeroen Hendriks uit het Langemeijerpad noemt dat het worst case scenario. De groenheuvel is nu namelijk helemaal volgroeid en bevat een tunneltje van wilgen hagen. "Heel mooi gemaakt, uniek. Zonde als dat weg gaat."

Bovendien vindt Jeroen, die niet direct aan de speeltuin woont, dat alle wijkbewoners mee moeten praten over indeling van de speeltuin. "Mensen met kleine kinderen gaat het aan hun hart, dit is hun speeltuin. Of ze er 200 of 300 meter vandaan wonen, dat maakt niet uit."

Woensdagavond organiseerde de gemeente Westland een bewonersavond, waar het nieuwe indelingsplan is gepresenteerd. Hendriks laat het er niet bij zitten en bekijkt of hij hier iets tegen kan doen. De gemeente zegt feedback uit de avond mee te nemen in een definitief ontwerp van de speeltuin. Wordt vervolgd...


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS