Archief
WOS Media

WOS Media

Schommels Juliahof krijgen een minder overlastgevoelige plek

De gemeenteraad van Westland wil dat de weggehaalde schommels in de speeltuin Juliahof in Wateringen vóór de jaarwisseling weer terug zijn, maar dan op een andere plek binnen die speeltuin. Burgemeester Van Ardenne zegt haar uiterste best te zullen doen om dit verzoek uit te voeren, maar vond dat van haar in deze periode geen garantie kan worden verlangd.

Waar tot dusver het accent in deze kwestie vooral lag op de jonge kinderen die de schommels sinds begin november moeten missen, kwam dinsdagavond in de raadsvergadering ook de kant van de direct omwonenden wat meer aan de orde. Zij hebben er al sinds 2016 last van dat hangjongeren 's avonds gebruik maakten van de schommels waarbij ze rechtstreeks bij woningen naar binnen konden kijken.

VVD-raadslid Lianda Heijl suggereerde om de schommels te verplaatsen. Van Ardenne reageerde dat er voor verplaatsing binnen die speeltuin inderdaad ruimte is. Tegelijkertijd zal ook bekeken worden of de verlichting op deze locatie verbeterd kan worden.

Verder wil de gemeenteraad dat er zo snel mogelijk in gesprek wordt gegaan met de wat oudere jongeren in de leeftijd tot 18 jaar en dat de kwestie ook behandeld wordt door de kortgeleden geïnstalleerde jongerenraad van de gemeente Westland.

Omdat er 's avonds na 22.00 uur in het algemeen geen beroep kan worden gedaan op de zogeheten BOA's (bijzondere opsporingsambtenaren) en jongerenwerkers bood LPF Westland in de vergadering aan, dat er dan op haar kosten door omwonenden een beroep gedaan zou kunnen worden op gecertificeerde beveiligers.