Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

School dolfijnen gespot voor de kust van Hoek van Holland

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: zaterdag 21 september 2019 17:16

Foto: Rijnmond


De bemanning van een schip van de tenderdienst Rotterdam Rijnmond heeft zaterdagochtend een grote school dolfijnen voor de kust van Hoek van Holland gespot. Dat meldt mediapartner Rijnmond. Erik Blomme twijfelde geen moment; hij pakte zijn camera om het bijzondere tafereel te filmen.


De drie bemanningsleden waren met de zogenoemde loodstender Orion rond 10.00 uur de Berghaven uitgevaren. Op zo'n twaalf mijl buiten de kust, ten zuiden van de Maascenter, dook de groep dolfijnen op. Blomme schat dat het er twintig tot vijfentwintig in totaal waren.

In de Noordzee leven volgens Ecomare op Texel twaalf dolfijnsoorten. Om welk soort het hier ging, is niet bekend.

Blomme is blij dat hij en de andere bemanningsleden de dolfijnen zo dichtbij huis hebben gespot. "We hebben weleens een walvis gezien en een dolfijn tussen de pieren, maar dit hadden we echt nog nooit gezien. Zoveel dolfijnen zie je normaal alleen maar in de Middellandse Zee."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS