Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

School stuurt leerlingen naar huis vanwege landelijke storing

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: donderdag 13 juni 2019 08:51


De landelijke storing bij administratiesysteem Somtoday in het onderwijs heeft ook gevolgen gehad voor scholen in onze regio. Door het uitvallen van het systeem moesten in sommige gevallen leerlingen wachten op de uitslag van het eindexamen.

Voor het eerst zouden de cijfers automatisch worden ingevoerd in plaats van door de scholen zelf. Dalton Het Groene Lyceum in Naaldwijk wilde niet wachten tot de problemen bij het bedrijf waren opgelost en ging zelf aan de slag.

Het gevolg was wel dat alle leerlingen om half twaalf 's ochtends naar huis werden gestuurd zodat de leerkrachten, in plaats van lesgeven, konden helpen met het uitrekenen van de cijferlijsten. Ook bij het VMBO Lentiz College in Maasland is hard gewerkt om de cijferlijsten uit te rekenen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS