Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schooldirecteur Maas blij met uitspraak, maar nog veel onduidelijk

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 24 april 2019 11:48

Foto: Abdelsadek Maas - Archief WOS Media


Directeur Abdelsadek Maas van scholengemeenschap Yunus Emre uit Den Haag is erg blij met de uitspraak van de Raad van State, waaruit blijkt dat de minister van onderwijs een islamitische basisschool in Westland moet financieren. Minister Slob gelooft niet dat er in Westland genoeg vraag is voor een dergelijke school, maar de Raad van State oordeelde deze woensdag anders.

Toch zijn er nog hordes die genomen moeten worden voordat de school kan starten. Zo moet er nog een locatie voor de school gevonden worden. De bedoeling was dat dit in Naaldwijk zou gebeuren, maar de plannen voor een dergelijke basisschool op een centrale plaats in Westland zijn inmiddels al weer van een paar jaar terug. Of en waar daar nu nog ruimte voor is, zal moeten blijken. De onzekerheid over een locatie binnen Westland brengt ook onduidelijkheid over de openingsdatum van de school met zich mee.

Volgens directeur Maas moet er in overleg met de gemeente Westland worden gekeken naar de mogelijkheden: "Want we willen natuurlijk wel direct goed van start gaan."

Overigens is lang niet iedereen zo blij met de uitspraak. LPF Westland, al jaren fel tegenstander van islamitisch onderwijs in Westland, is zwaar teleurgesteld in de uitspraak van de bestuursrechter: "Een Islamitische School in Westland is niet goed voor de integratie van kinderen", aldus de fractie op Twitter. Opvallend is dat juist een wethouder van die partij, Ben van der Stee, nu uitvoering moet geven aan de uitspraak van de Raad van State.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS