Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schoolexamens mogelijk samengevoegd en op afstand

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 25 maart 2020 12:27

Foto: Archieffoto Renske van der Zalm


Diverse schoolexamens die eindexamenkandidaten in onze regio nog moeten maken, worden mogelijk samengevoegd. Op die manier kunnen alle examens nog vóór 1 juni worden afgelegd. Dat zegt directeur Ewald van Vliet van Lucas Onderwijs, de stichting waaronder ook het ISW valt, in gesprek met het WOS-radioprogramma Gardien Tot Tien.

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle scholen in Nederland zeker tot 6 april gesloten. Het is niet waarschijnlijk dat leerlingen daarna weer de klassen in mogen, omdat er bij het RIVM nog een studie loopt naar de effecten van het virus op kinderen en jongeren. De resultaten daarvan zijn op 6 april nog niet beschikbaar. Vanwege de nieuwe maatregelen die het kabinet maandag afkondigde, zijn bovendien de schoolexamens voorlopig geschrapt. Het centrale eindexamen vervalt compleet.

"De schoolexamens moeten nu zoveel mogelijk op afstand worden afgenomen en dat is veel werk", zegt Van Vliet. "We zijn volop aan het puzzelen hoe we dat gaan doen. Het zal waarschijnlijk via beeldschermen gaan. We moeten de leerlingen ook kunnen zien, want we moeten wel zeker weten dat niet iemand anders het examen voor ze maakt."

Alle examens moeten vóór 1 juni worden gemaakt. Dat wordt een hels karwei. "We proberen een aantal schoolexamens samen te voegen, zodat het ook uitvoerbaar is."

Nu het centrale examen is geschrapt, worden de eindexamenkandidaten alleen 'gewogen' op de resultaten van de schoolexamens. "Ik ben ervan overtuigd dat het diploma straks net zoveel waard is als een diploma in elk ander jaar", aldus Van Vliet.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS