Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schrik zit er goed in na ontsnappen pony's

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 4 januari 2019 15:39

Foto: Omroep West


De schrik zit er goed in bij medewerkers van de boerderij in Wateringen waar vrijdagochtend zes pony's ontsnapten. De beesten veroorzaakten een file op de N211 (Wippolderlaan) en A4. "Gelukkig was de politie al ter plaatse en is er niets met ze gebeurd", zegt Samantha Stulp, medewerkster van de boerderij tegen mediapartner Omroep West.

Het is vrijdagochtend vroeg als zes pony's weten te ontsnappen van een boerderij in Wateringen. Voor de medewerkers van de boerderij komt alle ellende tegelijkertijd. Ze zitten ook met een zieke pony. Samantha: "Vanmorgen zijn we gaan kijken bij de zieke pony en bij de rest." Bij de stallen komen ze erachter dat de paarden weg zijn. "We zijn toen erg geschrokken en gelijk op zoek gegaan."

Ook de politie wordt ingeschakeld. Bij de Wippolderlaan worden de dieren gevonden. Ze hebben daar en op de A4 een paar kilometer file veroorzaakt. Het lukt de dierenpolitie uiteindelijk om de pony's te vangen en terug te brengen.

'Gelukkig is er niets met ze gebeurd'
"Gelukkig is de politie snel ter plaatse en is er niets met ze gebeurd", aldus de opgeluchte Samantha. De pony's worden meteen teruggebracht naar de boerderij. "In de wei zijn ze meteen begonnen met hinniken van plezier", aldus een medewerker van de dierenpolitie.

Samantha: "Ze zijn er denk ik minder van geschrokken dan wij. Ze staan rustig te eten en zijn niet gewond. We zijn ontzettend blij dat ze veilig zijn en dat we ze überhaupt terug hebben."

Hoe zijn de pony's ontsnapt?
Hoe de pony's zijn ontsnapt, blijft een groot raadsel. "Dat weet niemand. Alle hekken zaten gewoon dicht. Het is echt een mysterie", vertelt medewerker Yvonne de Jong. Ook de dierenpolitie heeft geen antwoord op dit raadsel: "Maar pony's zijn wel altijd inventief in het openmaken van hekken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS