Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schutjes, Noordam en Van Winden naar NK judo

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 7 september 2019 19:50

Foto: Schutjes - Archieffoto EJU


Lotte Schutjes uit Den Hoorn, Loura Noordam uit 's-Gravenzande en Lierenaar Coen van Winden hebben zich zaterdag via het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) in Topsportcentrum Almere geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen judo, die eind deze maand plaatsvinden.


Schutjes (17) en Noordam (19) troffen elkaar in de finale in de gewichtsklasse tot 70 kilogram. De twee jaar jongere Schutjes trok hier aan het langste eind, zij won op ippon, de hoogst mogelijke score. Van Winden (21) pakte tijdens het NKT vanuit de herkansing de bronzen plak in de klasse tot 81 kilo en is daarmee ook geplaatst voor de NK.

Aan het NKT deden voornamelijk junioren mee. Margit de Voogd en Kenneth Henneveld uit Maassluis hoefden als senioren niet mee te doen. Hoewel het deelnemersveld voor de NK op 27 en 28 september nog niet bekend is, wordt verwacht dat zij daar aan mee mogen doen. De Voogd komt in dezelfde gewichtsklasse uit als Schutjes en Noordam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS