Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Scooterrijder ernstig gewond op fietspad Rijnvaartweg

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zondag 8 juli 2018 17:30

Foto: Regio 15-FE


Een scooterrijder is zondagmiddag ernstig gewond geraakt bij een valpartij op een gevaarlijk stuk fietspad langs de Rijnvaartweg in 's-Gravenzande. Hij is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Wat precies de oorzaak van het ongeval was, is nog niet duidelijk. Er zijn door de gemeente Westland wel aan weerszijden hekken geplaatst met daarop een bord 'Fietsers afstappen'.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het bosperceel aan de NieuweVaart/Rijnvaartweg tussen de brug en de Poelkade. Het is een 'kwetsbaar' oplopend/aflopend gedeelte van dit fietspad. Er raken daar herhaaldelijk tegels los. Afgelopen week waren er nog op diverse plekken herstelwerkzaamheden uitgevoerd, maar op meerdere plaatsen steken tegels schuin omhoog of ontbreekt zelfs een tegel.

Binnen enkele uren nadat er waarschuwingshekken waren geplaatst, was het hek ter hoogte van de wolvarkens al door onbekenden aan de kant gezet, waardoor het bordje 'Fietsers afstappen' niet meer zichtbaar was. Vanaf de brugkant is de situatie overigens het gevaarlijkst, omdat de fietsers al snel veel vaart krijgen op het aflopende gedeelte.

De fractie van GemeenteBelang Westland heeft zondagmiddag al schriftelijke vragen bij het college van B en W ingediend en verlangt direct actie. "Is het college bereid op ZEER korte termijn afscheid te nemen van deze zeer gevaarlijke situatie door het nemen van passende maatregelen in de bestrating (uiterlijk maandag 9 juli 2018)?", aldus de fractie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS