Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Scouting Den Hoorn wil in tweede helft 2019 bouwen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 31 december 2018 10:58

Foto: Ontwerp voor nieuwbouw Scouting Den Hoorn


Scouting Den Hoorn verwacht in de tweede helft van 2019 te kunnen beginnen met de bouw van het nieuwe clubgebouw op het sportcomplex Den Hoorn. Dat schrijft de vereniging in een nieuwsbrief. De omgevingsvergunning voor de bouw is inmiddels aangevraagd bij de gemeente Midden-Delfland.

De scouting moet de huidige locatie aan de Tanthofkade verlaten. Het clubgebouw staat op grond die in eigendom is van de St. Antonius & Corneliusparochie. Het kerkbestuur heeft aangegeven dat deze grond nodig is voor andere activiteiten, waaronder uitbreiding van de begraafplaats.

De vereniging had een totaalbedrag van 418.000 euro begroot voor de nieuwbouw. Daarvoor zegde de gemeente Midden-Delfland al een subsidie van 100.000 euro en een garantstelling voor een geldlening van 211.000 euro toe. De kosten zullen echter hoger gaan uitvallen, meldt de vereniging. "Door de huidige drukte in de bouw, prijsstijgingen en een relatief dure fundering zijn de kosten om de nieuwbouw te realiseren toegenomen ten opzichte van wat twee jaar geleden is begroot."


Scouting Den Hoorn hoopt de hoger uitgevallen kosten te kunnen financieren met nieuwe subsidie, fondsenwerving, een hogere hypotheek, sponsoring en een crowdfundingactie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS