Archief
YouTube 2

YouTube 2

Sharon Prins wil naar mannen-WK PDC

Dartster Sharon Prins hoopt halverwege december op hetzelfde podium te kunnen staan als Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Peter Wright. Dartsbond PDC heeft voor het eerst in de historie twee WK-tickets te vergeven aan vrouwen. Op 17 november begint daarvoor in Düsseldorf een kwalificatietoernooi, Prins is daarbij.

"Uiteraard ga ik daar aan meedoen", zei de geboren 's-Gravenzandse maandagmiddag in de Dwars door de Regioshow op WOS Radio. "Het is voor het eerst dat ze dit doen. Ik wil graag proberen dat ticket te bemachtigen."

Eenvoudig wordt het niet, want één van de plaatsen wordt vergeven aan een speelster uit het Verenigd Koninkrijk en één aan een speelster uit de rest van de wereld. "Iedereen mag zich inschrijven, maar er is nog geen lijst bekend. Het kan zomaar zijn dat er maar 40 dames zijn, maar ook 400 dames."

Prins hoopt overigens op dat laatste, "want dan ziet de PDC dat heel veel dames mee willen doen aan hun toernooien." Alle vrouwen komen nu nog uit bij de andere, kleinere, bond BDO, waar het niveau en prijzengeld veel lager ligt dan bij de PDC. "Misschien dat ze vanuit daar een eigen Ladies Tour kunnen maken."

Mocht de Westlandse zich niet kwalificeren, dan doet ze van 5 tot en met 13 januari 'gewoon' mee aan de Lakeside, het eigen wereldkampioenschap van de BDO.