Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sloop 'asbestboerderij' in volle gang

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 2 augustus 2018 15:11

Foto: WOS Media


De sloop van de 'asbestboerderij' aan Abtswoude 52 in Schipluiden is onlangs begonnen. Momenteel gaan er de opstallen tegen de vlakte, eerder dit jaar werden de bomen al gekapt, als voorbereiding voor dit werk.

De zaak 'Abtswoude 52' heeft gedurende ruim acht jaar de (politieke) gemoederen in Midden-Delfland beziggehouden. Op 25 juni 2010 zijn op het erf van de boerderij illegale sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Bij dat karwei is asbest vrijgekomen. 

De gemeente verklaarde het complex direct via een noodverordening tot verboden terrein. De eigenaar van het terrein werd uiteindelijk failliet verklaard. De afwikkeling van het faillissement is inmiddels afgerond. Het perceel is overgedragen aan de gemeente.

Abtswoude 52 krijgt een nieuwe, recreatieve bestemming. Het wordt ingericht als "beleefbaar (agrarisch) groen met oog voor historische landschapselementen", met mogelijk een wandelverbinding (struinpad) naar de noordelijk gelegen Tanthofkade.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS