Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sloopregeling oude brommer verlengd

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: woensdag 28 november 2018 08:38


Inwoners van Hoek van Holland kunnen tot 1 maart 2019 gebruik maken van de sloopsubsidieregeling voor oude brom- en snorfietsen. De gemeente Rotterdam verlengt deze regeling tot die datum. Het is mogelijk om een bijdrage van 300 euro te krijgen.

De subsidieregeling werd in 2017 voor een jaar opgesteld om de geluids- en stankoverlast van oude brommers en snorfietsen tegen te gaan. De gemeente wil hiermee de Rotterdamse luchtkwaliteit verbeteren en minder vervuilende voertuigen laten deelnemen aan het verkeer.

Op verzoek van de fracties van GroenLinks en het CDA verlengt de gemeente de subsidieregeling met drie maanden. Nu kunnen aanvragen niet tot 31 december 2018 maar tot 1 maart 2019 ingediend worden. Op 1 april 2019 stopt de subsidie definitief, tenzij de 200.000 euro die de gemeente extra beschikbaar stelt eerder op is.


Woensdagmiddag rond 16.45 uur vertelt raadslid Jeroen Postma van GroenLinks meer over de sloopsubsidie in de Dwars door de Regioshow op WOS Radio.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS