Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sluisdeuren van de Monstersche Sluis 'lekken'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 6 augustus 2018 12:24


De Monstersche Sluis in Maassluis is eigenlijk klaar, maar wie er langsloopt is het vast opgevallen dat de sluis nog niet helemaal doet wat ie zou moeten doen... namelijk het water tegenhouden. Water vanuit de binnenhaven komt met stralen door de nieuwe hardhouten sluisdeuren. Maar volgens het bestuur van de sluis hoort het erbij en komt het binnen een maand allemaal goed.

Volgens Bert de Reuver van de stichting Monstersche Sluis, moet het hout nog 'zetten'. Het is immers een natuurproduct. Binnen een maand weten we of dat gelukt is, want zo lang duurt het gewoonlijk voordat duidelijk is dat sluisdeuren goed op elkaar aansluiten. Mocht er dan nog water doorheen komen, dan worden de deuren nog iets aangepast", zegt De Reuver.

Heropening
Op zaterdag 1 september wordt de sluis officieel heropend. De Reuver wil daar zoveel mogelijk Maassluizers bij betrekken. In 1972 is de sluis gesloten en daarom is het de bedoeling dat de directe omgeving van de sluis zoveel mogelijk in de stijl dat jaar wordt omgetoverd. Denk daarbij aan auto's uit dat jaar, maar ook muziek van toen. Wie dan de sluis passeert in de richting van de haven, krijgt te maken met een tijdmachine-effect, van 1972 naar 2018.

De opening van de Monstersche Sluis is in handen van de commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS