Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Snel ontheffing voor zwaar verkeer op N468

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 13 februari 2019 16:31

Foto: Dennis van Schie


Zwaar vrachtverkeer krijgt op zeer korte termijn een ontheffing om over de N468 (Gaagweg) tussen Maasland en Schipluiden te rijden. Dat zegt wethouder Hans Horlings in gesprek met WOS Media. De ontheffing is al langere tijd een wens van de landbouwondernemers die langs de weg wonen.

Het gaat specifiek om de wegvakken tussen de Westgaag en Maaslandse Dam, de Westgaag en de Kwakelweg en de Dorppolderweg en Zijdekade. Nu nog geldt er een maximumgewicht van 20 ton, maar dit zorgt voor problemen voor onder meer vrachtwagens die melk komen ophalen bij melkveebedrijven.


"We hebben uitgerekend tot ongeveer een derde tot de helft van alle melkveehouderijen in Midden-Delfland afhankelijk is van deze weg", weet Paul van Leeuwen van het gelijknamige diervoederbedrijf. Door de gewichtsbeperking moeten vrachtwagens meer ritten rijden en dat is slecht voor de financiën.

De ontheffing is een tijdelijke maatregel. Vanaf volgend jaar gaat de onderhoudsgevoelige weg, die zich bevindt op een veendijk, op de schop. Die werkzaamheden moeten in 2021 klaar zijn. Daarna neemt de gemeente de weg over van de provincie en wordt de gewichtsbeperking ingetrokken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS