Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Snel ontheffing voor zwaar verkeer op N468

Zwaar vrachtverkeer krijgt op zeer korte termijn een ontheffing om over de N468 (Gaagweg) tussen Maasland en Schipluiden te rijden. Dat zegt wethouder Hans Horlings in gesprek met WOS Media. De ontheffing is al langere tijd een wens van de landbouwondernemers die langs de weg wonen.

Het gaat specifiek om de wegvakken tussen de Westgaag en Maaslandse Dam, de Westgaag en de Kwakelweg en de Dorppolderweg en Zijdekade. Nu nog geldt er een maximumgewicht van 20 ton, maar dit zorgt voor problemen voor onder meer vrachtwagens die melk komen ophalen bij melkveebedrijven.

"We hebben uitgerekend tot ongeveer een derde tot de helft van alle melkveehouderijen in Midden-Delfland afhankelijk is van deze weg", weet Paul van Leeuwen van het gelijknamige diervoederbedrijf. Door de gewichtsbeperking moeten vrachtwagens meer ritten rijden en dat is slecht voor de financiƫn.

De ontheffing is een tijdelijke maatregel. Vanaf volgend jaar gaat de onderhoudsgevoelige weg, die zich bevindt op een veendijk, op de schop. Die werkzaamheden moeten in 2021 klaar zijn. Daarna neemt de gemeente de weg over van de provincie en wordt de gewichtsbeperking ingetrokken.