Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sneller op de fiets van Naaldwijk naar Rijswijk

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 29 november 2018 10:12

Foto: Betonplaten en Bikescout bij de Zwethlaan


Wie op de fiets van Naaldwijk naar Rijswijk wil, kan dat sinds kort een stuk sneller doen. Het tien kilometer lange fietspad tussen de twee plaatsen is compleet vernieuwd. De kleine tegels zijn vervangen door grote betonplaten.

Het fietspad was toe aan een opknapbeurt. Op meerdere plekken langs onder andere de Middel Broekweg en Heulweg lagen tegels los, waren voegen te breed en ontstonden er gevaarlijke situaties met kruisend verkeer. Het opknappen is een gezamenlijk project van de gemeenten Westland en Rijswijk en de provincie Zuid-Holland. De werkzaamheden begonnen in mei en zijn deze maand voltooid.


Naast de betonplaten is ook op diverse plekken, waaronder bij het 'beruchte' kruispunt bij de Zwethlaan, het systeem BikeScout aangelegd. Dit systeem signaleert overstekende fietsers en waarschuwt het overige verkeer hiervoor via ledverlichting.

De provincie heeft er zelf onderstaand filmpje over laten maken:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS