Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Snijders worstelt met doelgroep speelkooi Van Nassaustraat

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 4 april 2019 12:47

Foto: Google Earth


Wethouder Leen Snijders van de gemeente Westland moet ruimschoots voor de raadsvergadering van 16 april duidelijkheid bieden over wat hij gaat doen met de speelkooi aan de Van Nassaustraat in Wateringen. Omwonenden willen daar een inrichting voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar, een meerderheid van de gemeenteraad houdt vast aan een voetbalkooi voor de jeugd tot en met 18 jaar.

De raad wil vasthouden aan het geldende speeltuinenbeleid en heeft dat in oktober vorig jaar nog eens uitgesproken in een motie. Wethouder Snijders wil zich echter laten leiden door de uitkomsten van het overleg met de buurt dat in 2017 is gehouden. Dit leidde eerder deze week tot een pittige confrontatie in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Het Wateringse raadslid Jan van Rossum (CDA) blijft er op hameren dat het veranderen van de doelgroep van de speelkooi in strijd is met het geldende gemeentelijk beleid. Dat leidde in oktober vorig jaar tot een motie. Deze verkreeg de steun van zeven fracties, alleen Westland Verstandig en GBW waren tegen.

Velo-complex 

Wethouder Snijders zit nu tussen twee vuren. Met de (directe) omwonenden is in de afgelopen jaren overleg geweest en besloten om een kleinere speelgelegenheid te maken, meer gericht op de jongere jeugd. Van Rossum en anderen wijzen er op, dat de grote speelkooi er eerder stond dan de nieuwbouwwijk die er aan de oostkant er later tot op korte afstand tegenaan is gebouwd.

De gemeente heeft naar een alternatieve locatie gekeken in de wijk Vliettuinen, maar deze is nergens te vinden. Dat leidde tot het denken aan een oplossing aan de overkant van de Noordweg, want daar ligt het Velocomplex op een steenworp afstand. Maar de wijkjongeren kunnen daar niet zomaar gaan voetballen. Dit leidde zelfs tot de gedachte om een deel van het Velo-parkeerterrein te overkappen en dan daar bovenop een voetbalkooi te maken. Het is in theorie een mooie oplossing, maar wel kostbaar, aldus Snijders. Hij is wel bereid om een nieuwe enquête te houden in de wijk Vliettuinen. Wel is dan nog de vraag hoe groot de cirkel moet zijn waarbinnen de inwoners worden benaderd.

Vrees voor zwervende jongeren
Peter Duijsens (Westland Verstandig) merkte op dat het hier gaat om een voorziening voor jongeren van de wijk Vliettuinen. "Dus niet voor mensen uit Den Haag", zei hij. Feit is dat de grens met Den Haag ook op een steenworp afstand van de speelkooi ligt. Van Rossum wees er nog op dat als er in de wijk geen ontmoetingsplek is voor jongeren tot 18 jaar, dat zij dan door de hele wijk gaan zwerven.

Aanvankelijk bestonden er plannen om een zogeheten Cruyffcourt aan te leggen in de speeltuin in het Juliahof, maar daar is enkele jaren voor een kleinschaliger oplossing gekozen. De speeltuin aan de Van Nassaustraat ligt niet ver van de speeltuin in het Juliahof. Daar ontstond vorig jaar veel onrust door het gedrag van hangjongeren, die 's avonds de schommels in bezit namen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS