Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Solleveld wint Westland Triathlon

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 23 juni 2019 14:04

Foto: Het was goed druk in De Wollebrand - Foto via Fred van der Ende


De eerste echte Westland Triathlon in recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk is zondag gewonnen door Christiaan Solleveld. De Hoekenees deed over de kwart triathlon 1 uur, 53 minuten en 25 seconden. Lisette Wennekers Berkman uit Maasdijk was de beste vrouw (02:16:53).

De atleten moesten 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en daarna nog tien kilometer hardlopen. Na het zwemgedeelte lag de latere nummer twee Niels Persoon nog aan kop, maar tijdens het fietsonderdeel nam Solleveld over.


Maarten Bakker uit 's-Gravenzande was de beste op de achtste triathlon (0,5 kilometer zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) in 1 uur, 3 minuten en 18 seconden. Linda Koper uit Wateringen was hier de beste vrouw.

Het was de tweede keer dat de Westland Triathlon in De Wollebrand werd gehouden. Vorig jaar werd het zwemgedeelte afgelast vanwege blauwalgen. Daardoor werd het evenement noodgedwongen omgezet in een run-bike-run.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS