Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Southwind Raptor wint Lierse kortebaandraverij

Door: Andre Zijlstra

Gepubliceerd op: zondag 13 augustus 2017 09:43


Southwind Raptor heeft zaterdag met Lindsey Pegram de kortebaandraverij van De Lier gewonnen.

De combinatie had na de derde omloop het geluk van ‘bijloting’ en profiteerde daar optimaal van. In de finale versloeg de ruin Open Access met Manon Pools. Ucostello en John de Leeuw eindigden als derde, voor Quiz de Ginai die voor de troostfinale werd teruggetrokken na een eerdere val.
 
Twee galoppades nekten Southwind Raptor in de derde omloop tegen Open Access. De rol van de favoriet leek uitgeschakeld, maar uiteindelijk was hij de ‘lucky loser’ die toch door mocht naar de halve finale. Van Quiz de Ginai in de vierde omloop had hij weinig te duchten, waarna hij opnieuw tegenover Open Access stond. In de eindstrijd was het echter de troef van Pools die van de benen ging. Gelukkig leverde de tweede rit wel weer spanning op. Open Access was de snelste in de eerste meters, maar uiteindelijk kwam Southwind Raptor er op het tweede deel van het parcours overheen.
 
Het betekende de tweede overwinning van Southwind Raptor in drie dagen. Donderdag was de combinatie ook de beste geweest in Beverwijk. De totalisator kende door de grote publieke belangstelling ook een goede middag. Deze was met ruim 27.000 euro ongeveer 2.000 euro meer dan vorig jaar. Dit was tevens een plaatselijk record.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS