Archief
SP-Kamerlid Jasper van Dijk - foto SP

SP-Kamerlid Jasper van Dijk - foto SP

SP bevraagt minister over uitbuiting van arbeidsmigranten

Het dossier rond de uitbuiting van arbeidsmigranten wordt naar een hoger niveau getild. Waar vorig weekend nog een adviesbureau de gemeente Westland om actie vroeg, vraagt de SP in de Tweede Kamer nu minister Wouter Koolmees om tekst en uitleg. Kamerlid Jasper van Dijk heeft vragen gesteld over de kwestie.

Het gaat onder meer om financiƫle uitbuiting door onderbetaling, niet betaald overwerk en het onterecht afboeken van verlofuren, maar ook intimidatie en fysiek geweld. Misstanden die volgens het Westlandse adviesbureau PolskaPorada van Hans Thunnissen plaatsvinden bij diverse uitzendbureaus in onze regio.

Van Dijk heeft voor de Kamervragen onder meer contact gehad met Thunnissen. De SP'er wil weten of het klopt dat de Poolse ambassadeur inmiddels al drie keer bij de minister heeft aangeklopt over de misstanden. En als dat zo is, dan wil hij ook weten wat daar vervolgens mee is gedaan.

Het Kamerlid wil van minister Koolmees weten of hij bereid is een "Meldpunt Arbeidsuitbuiting" in te stellen, zodat arbeidsmigranten misstanden eenvoudig kunnen melden. Ook wil hij horen wanneer het ministerie boetes oplegt aan uitzendbureaus die de fout in gaan en of hij onaangekondigde inspecties in wil stellen.

Categorieen:
Westland Politiek