Archief

SP Vlaardingen: Tuinders moeten zelf huisvesting arbeidsmigranten regelen

De SP in Vlaardingen wil niet meewerken aan het realiseren van hotels voor arbeidsmigranten die voornamelijk in Westland werken. "Wij voelen ons niet verantwoordelijk voor het realiseren van hotels voor de glastuinbouwsector. Laat de tuinders zelf maar verantwoordelijkheid nemen", zo stelt de fractie.

De socialisten stellen dat het economische belang van tuinders niet de verantwoordelijkheid is van de gemeente Vlaardingen: "Wij gaan deze bedrijven niet helpen aan dergelijke hotels in kwetsbare wijken." Het vorige Vlaardingse college sprak juist de intentie uit om zoveel mogelijk arbeidsmigranten te huisvesten in 'Polenhotels'.

Eerder werkte de gemeente Vlaardingen nog mee aan het huisvesten van driehonderd arbeidsmigranten. Dat gebeurde in de afgelopen jaren voornamelijk via tijdelijke verhuur van woningen die op de nominatie stonden voor sloop. Maar de SP wil niet langer dat woonhuizen in de stad worden omgebouwd tot hotels en pensions. Op die manier blijven er namelijk te weinig goedkope woningen over voor de woningzoekende Vlaardingers. Daarom wil de partij proberen om de zogenoemde 'huisjesmelkers' te weren.

Categorieen:
Westland Economie