Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sparreboom en Jongerius winnen in de Hoek

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 6 januari 2019 17:58

Foto: Sparreboom gaat Solleveld voor bij de Rondgang - foto Carry Wilmink


Erwin Sparreboom en Marlies Jongerius zijn zondagochtend winnaar en winnares geworden van de Hoekse Nieuwjaarsloop over 10 kilometer. De 43ste editie van dit evenement werd gehouden rondom het complex van voetbalclub HVC '10 aan de Rondgang in Hoek van Holland.

Voor thuisloper Sparreboom was het voor de zesde maal in de afgelopen zeven edities dat hij de baas was op de langste afstand in de Nieuwjaarsloop. Hij moest tot halverwege de wedstrijd over 10 kilometer het gezelschap dulden van plaatsgenoot Christiaan Solleveld. Maar in de derde van de vier ronden begon Sparreboom afstand te nemen. Hij finishte in 35.25. Solleveld moest uiteindelijk 48 seconden toegeven. Maassluizer Ron van den Berg finishte als derde, in 39.36.

Bij de vrouwen maakte Marlies Jongerius uit Wateringen al direct duidelijk dat zij deze editie op haar naam wilde schrijven. In een zeer regelmatig gelopen race kwam zij over de eindstreep in 39.07. Carla Ophorst werd tweede, in 42.25. Als derde finishte de Hoekse Lisa Driessen in 44.04.

De wedstrijd over 5 kilometer werd, net als verleden jaar, gewonnen door 's-Gravenzander Maarten Bakker, nu in 17.47 (vorig jaar 18.07). Tweede werd Wesley Odenkirchen (18.10) en derde Peter Pollemans (18.48).
Bij de vrouwen won - voor de vierde keer op rij - Wietske van der Lans-Vreugdenhil (Olympus '70) in 22.34. Tweede werd haar clubgenote Joke Immerzeel (24.57) en derde Petra Vos (Waterweg) in 26.59.

De wedstrijd over 1 kilometer (jeugd tot en met 10 jaar) werd gewonnen door Luuk Boutkan; bij de meisjes won zijn zus Noa. De 2 kilometer werd gewonnen door Stef Kortekaas; hier was Norah van den Berg voor de tweede maal op rij het snelste meisje.    


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS