Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Speelgoedbank Maassluis in de problemen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 18 oktober 2019 15:10

Foto: WOS


De Speelgoedbank in Maassluis zit in de problemen. De organisatie krijgt veel minder speelgoed binnen van Maassluise inwoners. Steeds meer mensen brengen hun spullen bij kringloopwinkels die dagelijks geopend zijn. De klanten van de Speelgoedbank kunnen het speelgoed bij de Kringloopwinkels niet betalen.

Ondanks dat de Speelgoedbank nu vijf jaar bestaat is er geen reden voor een feestje. "Het zou toch in deze tijd niet meer nodig moeten zijn", zegt Joke Cats van de Voedselbank, waar de Speelgoedbank onderdeel van uitmaakt.


Er komen jaarlijks ruim 180 kinderen voor een cadeautje naar de vestiging en het wordt steeds moeilijker om voldoende speelgoed aan te bieden. "We zetten het speelgoed in de schappen iets uit elkaar om de gaten een beetje op te vullen, maar kinderen hebben steeds minder keuze", klaagt Anneke Broekman van de Speelgoedbank.

De voedselbank werkt met een puntensysteem. Een groot stuk speelgoed is vijf punten en een kleine puzzel bijvoorbeeld 1 punt. Zo wordt het speelgoed eerlijk verdeeld over de kinderen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS