Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Spoedoverleg met provincie over kruising Galgeweg-Opstalweg

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 20 september 2017 23:23

Foto: Dennis van Schie


Er komt donderdagmiddag spoedoverleg tussen de gemeente Westland en de provincie Zuid-Hollland over de aangekondigde afsluiting van de kruising Galgeweg-Opstalweg in Naaldwijk. Dat meldde wethouder Bram Meijer woensdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Meijer, die zelf dinsdagavond overvallen werd met het bericht, heeft woensdag intensief contact gehad met de verantwoordelijke gedeputeerde. Dat begon al 's morgens om 6.45 uur. Vanuit de provincie zijn excuses aangeboden over de slechte communicatie met omwonenden en andere belanghebbenden.

Tijdens de commissievergadering kwam eigenaar Marcel Koene van tuincentrum De Carlton aan het woord. "Wij zijn ons vanochtend kapot geschrokken van de vijf weken verlenging van de werkzaamheden aan de Galgeweg en de afsluiting van het kruispunt met de Opstalweg. Dit gaat echt te ver", betoogde hij. "November en december zijn voor ons van essentieel belang", aldus Koene. Hij vroeg zich af, of het werk nabij de kruising niet in een veel kortere tijd kan worden uitgevoerd en of er mogelijk een omleiding kan worden gemaakt via het terrein van Jan Olsthoorn.

Wethouder Meijer noemde de nu voorziene overlast verschrikkelijk. "Ik sta voor de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid", onderstreepte hij. Hij wil dat de provincie direct na het spoedoverleg gaat praten met de belanghebbenden in de omgeving.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS