Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sportnieuws

Filteren op datum:
        
Dames Quintus bekeren verder in Europa zondag 11 november 2018 17:05

Dames Quintus bekeren verder in Europa

De dames van Quintus hebben de achtste finales van de Challenge Cup bereikt. Na de 24-20 overwinning van gisteren eindigde ook de return tegen het IJslandse Valur in een overwinning: 21-20. Door dit resultaat speelt Quintus volgend jaar februari in de achtste finale van de Challenge Cup. In de Eekhouthal was de eerste helft spannend. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Valur opende de score, maar na de 4-4 nam Quintus de controle van de wedstrijd over. Coach René Zwinkels had een time-out aangevraagd en na deze onderbreking ging het beter bij de thuisploeg tegen de stugge IJslandse ploeg. Na ruim 17 minuten spelen en bij een 7-5 voorsprong voor Quintus nam de IJslandse coach een time-out. Zijn ploeg kwam terug in de wedstrijd en nam zelfs een 9-8 voorsprong mede doordat Valur in de aanval de keepster ruilde voor een veldspeler. In de goal wisselde De Vos de goed keepende Van Vliet af. De Vos groeide in de loop van de wedstrijd uit tot één van de uitblinkers. In de slotfase van de eerste helft hield Quintus de deur dicht en wist het nog drie keer tot score te komen. Na de pauze leek het erop dat Quintus de wedstrijd voortijdig besliste. De Heulse formatie liep uit naar een voorsprong van vijf treffers (9-14) mede door een sterke defensie, maar net als gisteren gaf Valur zich nog niet gewonnen. De IJslandse ploeg vocht zich terug in de wedstrijd en profiteerde van aanvallend falen bij Quintus. Na 47 minuten spelen was de stand gelijk (15-15) en had Valur in overtal op voorsprong kunnen komen. Dit gebeurde niet, want het was Quintus dat in ondertal tot score kwam (15-16). Dit hielp de Heulse ploeg over het dode punt heen. De Vos redde daarna nog een aantal keren en onder aanvoering van de onverzettelijke Devilee-Grift scoorde Quintus drie keer op rij (15-19). In de laatste vijf minuten kwam de 20-16 voorsprong niet meer in gevaar en kon Quintus een 21-20 overwinning bijschrijven. Doelpuntenmakers: Daisy Hage (6), Lois Strik (3), Anouk Zwinkels (3), Lisanne Zwinkels (3), Cynthia Devilee-Grift (2), Susan de Bakker (2), Esmee Martens (1), Britt van Steekelenburg (1).
Lees meer
Heren Quintus stunten tegen Hurry Up zaterdag 10 november 2018 22:10

Heren Quintus stunten tegen Hurry Up

In de Bene-Leauge heeft Wematrans/Quintus voor een enorme stunt gezorgd door JD Techniek/Hurry Up te verslaan. In een kolkende sporthal in Zwartemeer won de Heulse ploeg met 30-29 en dat na een eerste helft waarin niemand dat nog voor mogelijk hield. De eerste helft was niet goed aan Heulse zijde. Hurry Up was vanaf de eerste minuut de betere ploeg en kwam makkelijk tot score en het leek dan ook een grote overwinning. De marge was zelfs nog even tien treffers (20-10), maar gelukkig wist Quintus vlak voor rust nog drie treffers op het scorebord te zetten en werd de ruststand 20-13. De Heulse ploeg kwam getergd uit de kleedkamer en zette direct de achtervolging in. Hurry Up wist niet wat het in eigen huis meemaakte en zag de Heulse ploeg in rap tempo naderen. Het verschil werd eerst teruggebracht tot drie treffers (21-18), waarna Hurry Up zelfs een marge van vier doelpunten niet wist vast te houden. Quintus beet zich vast en kwam langszij: 26-26. De laatste elf minuten waren spannend en Quintus kwam zelfs op voorsprong (27-28), maar kon dit niet verder uitbouwen. Het ging hierna om en om. Met nog ruim drie minuten te gaan dook het technische duo Curescu en Klepke in een time-out. De tussenstand was op dat moment 29-29. Na deze onderbreking kwam nog één treffer op het scorebord te staan (29-30). De winnende treffer kwam op naam van Niels de Jong. Na deze treffer hield Quintus met man en macht de tegenstander van zich af en kon het na het laatste fluitsignaal de eerste overwinning van het seizoen vieren. Quintus steeg boven zich uit en Hurry Up blameerde zich. Het was een belangrijke overwinning voor de hekkensluiter niet alleen mentaal, maar ook in strijd om niet te degraderen als laatste Nederlandse ploeg. Het verschil met Hurry Up is nu verkleind naar twee punten. Nieuwegein-Veneco/VELODe dames van VELO hebben door met 38-19 te winnen van Nieuwegein goede zaken gedaan in de top van de Tweede divisie B, want koploper Oliveo en nummer twee Ventura verloren hun wedstrijd. VELO staat nu met drie andere ploegen gedeeld tweede met één punt achterstand op de koploper. In sporthal Galecop was de ruststand 19-11. Na wedstrijden tegen het tweede van Foreholte en de derby tegen Westlandia volgt voor VELO de topper tegen Oliveo. Overige uitslagen: HerenEerste divisieSittardia 2-DIOS 23-33 (11-15) Tweede divisie B Oliveo-Quintus 3 29-27 (18-14) Dames Eerste divisie ZAP-HV Quintus 2 20-31 Tweede divisie B Nieuwegein-Veneco/VELO 19-38 (11-19)
Lees meer
Handbalsters Quintus winnen eerste duel in Europacup zaterdag 10 november 2018 21:09

Handbalsters Quintus winnen eerste duel in Europacup

De dames van Quintus hebben de eerste wedstrijd in de derde ronde van de Challenge Cup tegen het IJslandse Valur met 24-20 gewonnen. In de Eekhouthal leek de Heulse ploeg de basis van de eerste tien minuten van de wedstrijd gelegd te hebben (10-2), maar na een vliegende start vocht Valur zich terug in de wedstrijd en werd het in de tweede helft toch nog spannend. Morgenmiddag is de return en de wedstrijd is nog lang niet gespeeld. Binnen vijf minuten spelen was de IJslandse coach genoodzaakt om in een time-out te vluchten. Quintus leidde op dat moment al met 3-0. Nog voordat de vijf minuten verstreken waren stond het eerste doelpunt van Valur op het scorebord: 3-1. Aanvallend was Quintus uiterst effectief in de minuten die volgden en verdedigend stond het team als een huis. De grootste marge was zeven doelpunten. Even leek het erop dat het een makkelijke avond ging worden voor de thuisploeg, maar gaande weg de eerste helft kreeg Valur verdedigend vat op de Heulse aanvallen. Aanvallend was het bij de bezoekers niet alles, maar het wist toch tot score te komen. Van de acht treffers kwamen er drie voort uit een strafworp. Quintus kwam tot 13 treffers en dus was de ruststand 13-8. Na de pauze wist Valur in een rap tempo de achterstand terug te brengen tot één treffer. Bij Quintus lukte aanvallend bijna niets meer en verdedigend kon de ploeg geen vat krijgen op de IJslandse aanvallen. Na ruim 40 minuten was de tussenstand 15-14 en was coach René Zwinkels genoodzaakt een time-out te nemen. Na deze onderbreking herpakte Quintus zich en was het aanvallend zeer succesvol. Het verschil werd gebracht op vijf treffers: 19-14. Ruim tien minuten later nam Zwinkels wederom een time-out. De stand was nog steeds in het voordeel van Quintus: 20-16. De thuisploeg wist in de slotfase de marge van vier treffers over de eindstreep te trekken. Doelpuntenmakers: Daisy Hage (8/1), Cynthia Devilee-Grift (5), Britt van Steekelenburg (4), Lisanne Zwinkels (4), Amy Oostveen (1), Lois Strik (1), Dorien van Wissen (1)
Lees meer
KMD verpletterd door vierdeklasser zaterdag 10 november 2018 16:04

KMD verpletterd door vierdeklasser

Op eigen veld aan de Heulweg in Wateringen is KMD in de tweede ronde van het bekervoetbal verpletterd door vierdeklasser Alphense Boys. De Wateringers, die in de derde klasse spelen, verloren het duel met 1-6. Alphense Boys ging hard van start: na zes minuten werd het 0-1. Tien minuten later viel de 0-2 en binnen 30 minuten stond het 0-3. KMD leek vervolgens de weg kwijt en maakte fouten. Alphense Boys profiteerde van die fouten, waardoor de ruststand 0-5 kon worden. Tegen het einde van de tweede helft lukte het Jules Maring een eretreffer te maken voor KMD, waarna Alphense Boys in de laatste minuut nog een zesde en laatste doelpunt maakte. Hazerswoudse Boys - Honselersdijk In Hazerswoude was het eersteklasser Honselersdijk dat met moeite won van vierdeklasser Hazerswoudse Boys. In de eerste tien minuten leken de Westlanders behoorlijk moeilijk te hebben met de tegenpartij. In de 14e minuut bleek het tegendeel waar: het was Tom van Veen die de 0-1 maakte. Voor de tweede helft werd het nog 0-2. Na de thee wist Hazerwoudse Boys terug te komen tot 2-2 en uiteindelijk ook tot 3-3, waardoor de wedstrijd beslist moest worden met strafschoppen. Dat eindigde in het voordeel van Honselersdijk. FC Oudewater - FC 's Gravenzande Op Sportpark Markveld in Oudewater kwam hoofdklasser FC 's-Gravenzande uit tegen derdeklasser FC Oudewater. De wedstrijd kende min of meer een zelfde verloop als Hazerswoudse Boys - Honselersdijk. Ook hier eindigde de wedstrijd in strafschoppen. FC ' s-Gravenzande won. Alle uitslagen:FC Oudewater - FC ‘s-Gravenzande 3-3 (1-1)Rick Boers, David Belic, Frank BroosFC ‘s-Gravenzande door na strafschoppen.Hazerwoudse Boys - Honselersdijk 3-3 (0-2)Tom van Veen, Angelo Zwirs, Pawel RubinHonselersdijk door na strafschoppen.Spijkenisse - HVC’10 7-2 (3-0)Dave Kram, Badr Ben MohamedKMD - Alphense Boys 1-6 (0-5)Jules MaringTAC’90 - MVV’27 6-1 (1-0)Lars KloetWestlandia za. - Wilhelmus 1-1 (1-1)Tim van der VoortWestlandia door na strafschoppen.SV Den Hoorn - Wateringse Veld Kranenburg 0-1
Lees meer