Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sportnieuws

Filteren op datum:
        
Audio KMD boekt zege in Naaldwijk zaterdag 18 mei 2019 16:04

KMD boekt zege in Naaldwijk

In de derde klasse B heeft KMD belangrijke punten gepakt door met een minimaal verschil de uitwedstrijd tegen VV Naaldwijk te winnen: 0-1. Het duel was vooral in de beginfase zoutloos. In de extra tijd van de eerste helft scoorde Wesley den Dulk het enige doelpunt. Na de pauze kon Naaldwijk de kansen niet benutten en bleef de 0-1 op het scorebord. Door de overwinning gaat KMD nu alleen aan kop in de derde periode en blijft het bij in de strijd om het kampioenschap met Wateringse Veld Kranenburg, dat won van Verburch met 2-0. Het verschil tussen de ploegen blijft één punt. KMD is sowieso verzekerd van nacompetitie voetbal. HVC’10 veilig na winst in Rijswijk; SC Monster nacompetitie HVC’10 heeft zich in de tweede klasse C kunnen verzekeren van handhaving na de 1-3 overwinning op Ter Werve. In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Ter Werve vlak na rust op 1-0, maar zakte in waarna Jorno Reurink en David Kram de Hoekse ploeg op voorsprong zetten. Dave Kram met zijn tweede doelpunt zorgde voor de winst. En door het gelijkspel van DoCos bij Leidendorp is HVC’10 definitief veilig. Sportclub Monster verloor in dezelfde klasse met 3-0 van SVC’08. Door deze nederlaag zijn de Monsternaren veroordeeld tot nacompetitie.Alle uitslagenTweede divisie Barendrecht - Excelsior Maassluis 0-4 (0-1)Daan Blij, Vincent van den Berg, Milan van Ewijk (2)Bijzonderheid: Excelsior Maassluis is met nog 1 wedstrijd te gaan zeker van de tweede plaatsHoofdklasse AFC ‘s-Gravenzande - Capelle 0-3 (0-2)Eerste klasse BDe Meeuwen - Westlandia 1-2 (0-1)Dennis Verbeek, Vince van der KnaapHonselersdijk - Forum Sport 1-1 (0-0)Tom van VeenTweede klasse CVelo - Valken ‘68 1-1 (1-1)Reinier MaartenseSVC ‘08 - Sportclub Monster 3-0 (1-0)Bijzonderheid: sportclub Monster speelt p/d wedstrijden om niet te degraderenTe Werve - HVC '10 1-3 (0-0)Jorno Reurink, Dave Kram (2)Derde klasse BQuick Steps - MVV '27 1-0 (1-0)Schipluiden - HBSS 2-1 (0-1)Martijn van Dorp, Terence van KoppenWV/Kranenburg - Verburch 2-0 (1-0)Duindorp - Maasdijk 1-1 (0-1)Lars van den BergVDL - HVV Hercules 4-1 (0-1)Rodney Remmerswaal (3), Kees KettingBijzonderheid: VDL speelde zich veiligNaaldwijk - KMD 0-1 (0-1)Wesley den DulkBijzonderheid: Thomas Karsten (Naaldwijk) en Thiemo Fidder (KMD) zien roodLyra - Duno 4-0 (2-0)Roy van der Sar (2), Marc den Toom, Kevin van VeldenVierde klasse DBMT - MSV ‘71 2-8 (2-3)Jeremy van Loenen (2), Christian van der Pol (4), Matthijs Jansen, Adzine AkacharPGS/Vogel - Quintus 1-0 (1-0)
Lees meer
Handbalcoaches De Koning en Rijkens stoppen bij Velo donderdag 16 mei 2019 19:07

Handbalcoaches De Koning en Rijkens stoppen bij Velo

Bart de Koning en Richard Rijkens staan komend seizoen toch niet aan het roer als trainers van handbalvereniging Venéco/Velo in Wateringen. Het duo loodste de damesselectie afgelopen seizoen naar het kampioenschap in de tweede divisie en daarmee promotie naar de eerste divisie. Door beslissingen die binnen de club zijn genomen, hebben de twee toch besloten 'de opdracht terug te geven'. De Koning en Rijkens stelden vorig jaar een tweejarenplan op, om zo het handbal bij het eerste en het tweede team naar een hoger niveau te tillen. Daarin zijn soms moeilijke beslissingen genomen. "Er zijn mooie stappen gezet", vindt Rijkens.Toch heeft een 'onoverkomelijk verschil van inzicht tussen het bestuur en de coaches' nu een einde gemaakt aan de samenwerking. Volgens Rijkens heeft dat te maken met al genomen beslissingen die toch zijn teruggedraaid. Onlangs bleek dat weer het geval en werd het duo daarover per e-mail op de hoogte gesteld. "Dit was de druppel die de emmer deed overlopen, zeker omdat het geen incident was."De twee hebben afgelopen dinsdag de selectie geïnformeerd en dat leverde veel teleurstelling op. "Deze zaak kent alleen maar verliezers", aldus Rijkens. "We hadden graag doorgegaan. Er zit veel potentie in de groep."Het bestuur van Velo meldt in een persverklaring 'trots' te zijn op wat De Koning en Rijkens hebben gepresteerd. " Het bestuur, de selectie en de begeleiding betreuren hun besluit maar willen Bart en Richard bedanken voor de inzet en de betrokkenheid bij onze dames selectie en wensen hun veel succes." Rijkens: "De vereniging, het bestuur, maar ook de sponsor hebben veel voor ons mogelijk gemaakt."
Lees meer