Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sportnieuws

Filteren op datum:
        
HV Toernooi: 's-Gravenzande na strafschoppen langs Westlandia dinsdag 19 maart 2019 22:10

HV Toernooi: 's-Gravenzande na strafschoppen langs Westlandia

FC 's-Gravenzande heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Een aantrekkelijke wedstrijd tegen streekgenoot Westlandia eindigde na reguliere speeltijd in 2-2, waarna strafschoppen uitkomst moesten bieden. De thuisploeg kwam tien minuten voor rust op voorsprong, nadat Tim van der Voort een vrije trap binnenkopte. Na de thee drong 's-Gravenzande steeds meer aan en dat werd in de 68ste minuut beloond. De vlak daarvoor ingevallen Björn Swensen bereikte met een voorzet Frank Broos, die de gelijkmaker op het bord zette. Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal leek Rick Boers voor de winnende treffer te zorgen voor 's-Gravenzande, maar een penalty voor Westlandia - goed ingeschoten door Oalid Faik - gooide roet in het eten. Daardoor moest het aankomen op strafschoppen. Die nam 's-Gravenzande het best.Excelsior MaassluisExcelsior Maassluis speelde eveneens een bekerwedstrijd, in de VoetbalRijnmond Cup. De ploeg van trainer Dogan Corneille was in Vlaardingen met 1-7 te sterk voor Zwaluwen. Marouane Afaker was met drie goals de grote man aan Maassluise zijde, waar rechtsback Milan van Ewijk zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Zwaluwen eindigde het duel met tien man.Alle uitslagen Haaglanden Voetbal ToernooiWestlandia - FC 's-Gravenzande 2-2 (1-0)Westlandia: Tim van der Voort, Oalid FaikFC 's-Gravenzande: Frank Broos, Rick BoersVoetbalRijnmond CupZwaluwen Vlaardingen - Excelsior Maassluis 1-7 (0-2)Niels Redert (p), Marouane Afaker (3), Vincent van den Berg, Milan van Ewijk, Kilian Berkhout
Lees meer
Westlands Elftal deze zomer tegen topamateurs dinsdag 19 maart 2019 20:08

Westlands Elftal deze zomer tegen topamateurs

Geen wedstrijden tegen profclubs als ADO Den Haag of Sparta Rotterdam, maar oefenpotjes tegen topamateurs uit tweede- en derde divisie. Dat is wat het Westlands Elftal deze zomer te wachten staat. De beste voetballers uit onze regio spelen dan tegen Westlandia en BVV Barendrecht. Dat is deze week bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van voetbalfederatie FeVoWest. De selectie van 'bondscoach' Johan Voskamp speelde in juli 2018 nog tegen eredivisionist Excelsior Rotterdam. Ondanks een 3-7 nederlaag was de wedstrijd sportief een succes. Financieel gezien ging het een stuk slechter. De inkomsten wogen niet op tegen de kosten voor het organiseren van een wedstrijd tegen een betaald voetbal organisatie. Daarom werd eind vorig jaar besloten om in het vervolg tegen minder grote tegenstanders te spelen.De afgelopen tijd heeft FeVoWest diverse clubs benaderd en kwam zo tot de volgende duels: op zaterdag 27 juli is op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk Westlandia de tegenstander. Drie dagen later, op dinsdag 30 juli, neemt het Westlands Elftal het op sportpark Suydervelt (KMD) in Wateringen op tegen Barendrecht.Overigens betekent dat niet dat er deze zomer geen profclubs naar Westland komen. Op zaterdag 29 juni speelt SV Honselersdijk namelijk tegen ADO Den Haag.Westlands VrouwenelftalTijdens de ledenvergadering is overigens ook besloten nieuw leven te blazen in het Westlands Vrouwenelftal. FeVoWest gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn om ook met dat team wedstrijden te gaan spelen.
Lees meer