Archief
Bas Booister

Bas Booister

Sportbestuurders overwegend positief over plannen Gudde en Malipaard

Zo'n vijftig belangstellenden hebben dinsdagavond in restaurant De Ridderhof de plannen van Maassluizers Eric Gudde en Gerrit Malipaard voor een gezamenlijk sportpark in de stad aangehoord. En de meesten lijken overwegend positief. De Maassluise Sport- en Recreatieraad (MSR) moet officieel nog een standpunt innemen, maar MSR-voorzitter Hans Dries vindt de plannen zeer interessant.

Van tevoren lieten zeven verenigingen, waaronder voetbalvereniging MSV'71 en hockeyclub Evergreen weten niet te komen omdat ze zich niet gekend voelen in de plannen van het duo. Eric Gudde vindt dat de clubs die niet zijn gekomen zichzelf nu tijdelijk buitenspel zetten: "Maar je weet hoe dat in het voetbal gaat, die kunnen ook weer terug in het spel komen."



Malipaard liet aan het begin van de bijeenkomst nogmaals weten dat er helemaal niets vaststaat, maar dat hij graag een gesprek wil aangaan met de sportverenigingen in de stad. Gudde en hij vinden dat de accommodaties in Maassluis verbleken bij die van verenigingen in plaatsen rondom Maassluis.

De presentatie van een ontwerpbureau dat door de heren in de armen is genomen, schetste vergezichten over een toekomstig sportpark in Maassluis West met zes kunstgrasvelden, een honkbalveld, kunstgrasvelden voor pupillen, een grote sporthal, een hardloopbaan en een parkeerterrein. De zaal luisterde aandachtig en bekeek de plannen die werden afgebeeld met een beamer op de muur.

Diverse sportverenigingen hadden vragen over de plannen van het Maassluise duo. Over bijvoorbeeld de identiteit van de diverse clubs. Achteraf stelden ook enkelen nog wel vraagtekens bij de financiering van de plannen. Maar echt veel kritiek was er niet, wel nog andere ideeën ter aanvulling. "De gemeente heeft de afgelopen dertig jaar niets gedaan, laten we peper in de reet steken", stelt Malipaard. Veel sportbestuurders zijn het met hem eens. Ook zij zien meer actie vanuit de gemeente wel zitten.

Volgende week dinsdag presenteren Gudde en Malipaard de plannen aan de Maassluise gemeenteraad tijdens een themavergadering.

Categorieen:
Maassluis Sport