Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sportbowlen is competitief, maar ook gezellig

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 21 augustus 2019 19:00

Foto: WOS Media


Het is een perfecte vrijdagavondactiviteit: bowlen. Maar de 135 leden van Bowlingvereniging Westland-De Lier zijn ook doordeweeks bezig met de sport. Drie keer per week worden er competities gespeeld, met handicap, zodat elk niveau mee kan doen. Naast het competitieve is het volgens voorzitter Ben de Jong ook een erg gezellige sport, die in teams wordt gespeeld.

De Jong is er van overtuigd dat iedereen kan bowlen. "Iedereen kan een bal vasthouden en die gooien." Met een paar handige tips kunnen ook mensen die nog niet zo goed zijn snel vooruitgang boeken. Hij raadt bijvoorbeeld aan om niet te mikken op de kegels, maar op de pijltjes op de baan. "Dichtbij is het veel makkelijker mikken dan ver weg."

Ook materiaal is belangrijk voor de sportbowler. Zo heeft De Jong bowlingschoenen met verwisselbare zolen. "Je moet namelijk kunnen glijden op een baan, als je ineens stilstaat val je om. De ene baan is gladder dan de andere, daarom is het handig om verschillende soorten zolen te hebben." Ook heeft de voorzitter van de club een op maat gemaakte bal.

Wie geen eigen bal heeft, maar toch optimaal wil bowlen kan het beste steeds dezelfde bal gebruiken. "Je lichaam went aan de bal en het gooien. Je hersenen slaan dat op en die gaan de beweging op een gegeven moment automatisch uitvoeren."

Bowlingvereniging Westland-De Lier bestond vorig jaar veertig jaar. In dat jaar is er door een van de leden toevallig ook een bijzondere prestatie verricht. Edwin van't Wout gooide toen een perfect game. Dat wil zeggen dat er in een spel 300 punten zijn gehaald, wat alleen maar kan bij tien keer op rij een strike. "Eigenlijk is dat een wereldrecord, want je kunt niet hoger gooien dan dat."

In onze zomerserie trekken wij de komende weken door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week hebben we aandacht voor bijzondere sporten en sporters. Donderdag gaan we langs bij Sebastiaan Tempelaars, hij doet mee aan het NK Bankdrukken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS