Archief

Sportverenigingen Maassluis verontrust over Kadernota

Diverse sportverenigingen, verenigd in Sport Overleg Maassluis (SOM+) zijn niet te spreken over de sportplannen van het Maassluise college van burgemeester en wethouders. In de Kadernota, die dinsdag- en woensdagavond door de gemeenteraad besproken wordt, is er wat hen betreft te weinig aandacht voor goede binnensportaccommodaties.

Zo staat er in de Kadernota dat het geld dat gereserveerd was voor het opknappen van de sportzaal aan de Haydnlaan, gebruikt gaat worden als bijdrage in de nieuwbouw van een sportzaal aan de Sportlaan. Dat zit SOM+ niet lekker. Ook vinden ze, bij monde van woordvoerder Nico van Dijk, dat het te lang duurt voordat de Olympiahal vervangen wordt en dat die sporthal eigenlijk op een andere plaats in Maassluis zou moeten terugkeren.

Van Dijk: "Door de Olypiahal weer op dezelfde plek terug te bouwen, is er weinig ruimte voor uitbreiding van Excelsior Maassluis." Bovendien wordt de hal ook al jaren gebruikt voor rommelmarkten, iets wat volgens Van Dijk niet ten goede komt aan de kwaliteit van de sporthal. "We hebben sporters die op hoog niveau acteren, die zouden we beter moeten faciliteren."

Dat niet alleen Van Dijk dat vindt, blijkt wel uit de brief die SOM+ naar de raadsfracties heeft gestuurd. Daarin valt te lezen dat het in Maassluis bij verschillende verenigingen vooral ontbreekt aan goede binnensportaccommodatie. Volgens de aanwezigen van een door SOM+ georganiseerd overleg wordt het werven en vasthouden van leden hierdoor bemoeilijkt. In omliggende gemeenten wordt er meer geïnvesteerd in accommodaties, zo zeggen ze.

Of de Maassluis gemeenteraadsfracties dezelfde mening zijn toegedaan als SOM+, of juist niet, moet dinsdag- en woensdagavond blijken. Dan wordt de Kadernota 2020-2023 besproken.

Categorieen:
Maassluis Politiek