Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Staking in het streekvervoer uitgesteld

Wie afhankelijk is van het streekvervoer kan aankomende maandag en dinsdag toch gewoon reizen. De staking is namelijk uitgesteld tot woensdag om zo de bemiddelaars meer tijd te geven om tot een oplossing te komen. Dat meldt mediapartner Omroep West.

"Er is een opening om verder te praten. Belangrijkste is dat er perspectief lijkt om tot afspraken te komen om de absurd hoge werkdruk bij chauffeurs en machinisten in het streekvervoer te verminderen", vertelt Paula Verhoef van FNV. "We willen afspraken die keihard en zwart op wit in de cao staan en die dus niet ontdoken kunnen worden. Blijkt het van werkgevers niet meer dan een trucje om tijd te rekken, dan gaan op woensdag alsnog alle lijnen plat."

Wel of geen staking woensdag?

De andere vakbond, CNV, zegt zich te realiseren dat een staking in het openbaar vervoer grote gevolgen zal hebben voor de reizigers. "Als we dat met elkaar kunnen voorkomen, dan tekenen we daarvoor. Maar daar hebben we toch echt de medewerking van de werkgevers voor nodig."

Chauffeurs in het streekvervoer klagen over een hoge werkdruk. Verder willen ze meer loon en er is behoefte aan meer plaspauzes. In de afgelopen maanden zijn er al diverse stakingen geweest.

Categorieen:
Economie