Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Staking regionaal busvervoer gaat door

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 2 januari 2018 10:49


Er rijden donderdag de hele dag geen streekbussen. De bonden hebben een 24 uurs-staking afgekondigd, meldt mediapartner Omroep West. Volgens vakbonden CNV en FNV is de werkdruk in het streekvervoer te hoog. Ook moet het loon omhoog. Bij ons in de regio staken Connexxion en de RET.

"We gaan de hele dag staken. In november liepen gesprekken met de werkgevers al spaak. We hebben onze leden uitgebreid geraadpleegd, maar vrijwel iedereen staat achter het voeren van actie", zegt een woordvoerder van CNV. Eigenlijk liep het ultimatum aan de werkgevers pas dinsdagmiddag om 12.00 uur af, maar rond half elf meldden beide bonden al dat de staking doorgaat.

Volgens het CNV zijn er weinig andere mogelijkheden meer dan het busvervoer plat te leggen en kan het niet anders dan dat reizigers de dupe worden. "Het is heel vervelend voor de reizigers, maar het is ook in hun belang. Het gaat niet alleen om meer loon, maar vooral om de werkdruk. Veel chauffeurs worden opgejaagd in een rooster met weinig pauzes. Ze kunnen daardoor geen service verlenen aan de reizigers. En zelf even plassen is ook al lastig."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS