Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Standbeeld voor schilder Jongkind in Duifpolder

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 23 mei 2019 15:56


Er komt een standbeeld van de schilder Johan Jongkind in de Duifpolder in Maasland. Daarmee gaat de wens van Tessa Kleizen, projectleider 'Trekvaart in beeld' bij de Art Foundation, in vervulling. Zij pleitte eerder al voor een standbeeld voor de kunstenaar, die opgroeide in Maassluis en aan het begin van zijn loopbaan vaak te vinden was in Midden-Delfland.

Het standbeeld wordt op 2 juni onthuld, schuin tegenover het Rechthuis van Zouteveen. De schilder is dan precies 200 jaar eerder geboren. De plek is ook bewust uitgekozen, want Jongkind was vaak te vinden op die locatie, waar toen een herberg stond.

De Alkmaarse beeldhouwer Rob Houdijk heeft het beeld gemaakt. Op dit moment wordt het beeld nog afgewerkt bij een bronsgieter in Friesland. Ondertussen is een bedrijf uit Maasland al bezig met de opbouw van de sokkel. Volgende week wordt het beeld naar de locatie gebracht. Dat wordt nog een hele uitdaging, omdat er slechts een klein weggetje in de buurt is.


Eerder maakten wij onderstaande reportage.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS