Archief

Start aanleg Hollandtunnel in A24

De eerste paal van de Hollandtunnel zit in de grond. Maar liefst 22 olympische zwembaden aan beton zijn er nodig voor de aanleg van het bouwwerk tussen Vlaardingen en Rozenburg. De Hollandtunnel is onderdeel van de Blankenburgverbinding.

Het duurt nog een paar jaar voordat de tunnel af zal zijn, zegt Jörgen van der Meer van Rijkswaterstaat tegen Rijnmond. "Er gaan ruim vijfhonderd heipalen de grond in. Die palen zijn 25 meter lang en zo'n 45 centimeter breed."

De uiteindelijke tunnel moet aansluiten op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen en zal het verkeer van de A15 en de A4 ontlasten. "Deze landtunnel wordt 1400 meter lang, waarvan zo'n 500 meter dicht." Voor het project is een bedrag van 1200 miljoen euro begroot.



Verzet


Al een jaar wordt er hard gewerkt aan de Blankenburgverbinding die straks A24 gaat heten. Om de aanleg van de Blankenburgtunnel was eerder veel te doen. Er werd onder meer gevreesd voor milieu-effecten. De Raad van State wees bezwaren van tegenstanders af. De nieuwe snelweg moet in 2024 af zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen