Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Start bouw nieuwe school mogelijk vervroegd: scholen kampen met tekort aan ruimte

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 18 februari 2020 14:34

Foto: Dennis van Schie


Er zijn geen klaslokalen meer over in Wateringen. Dat zeggen de drie Westlandse scholenkoepels. Al langer is bekend dat De Hofvilla en de Pieter van der Plas kampen met een lokalentekort, maar tot eind vorig jaar konden leerlingen elders in Wateringen opgevangen worden. Jos van der Ende, voorzitter WSKO: "Deze scholen zitten inmiddels ook allemaal vol."

"En daarom moet er echt iets gaan gebeuren", gaat de voorzitter van de Westlandse katholieke scholenkoepel verder. Samen met collega-schoolbesturen, de PCPOW (protestant-christelijk) en de SOOW (openbaar), zijn de koppen bij elkaar gestoken. "Gisteren heeft er een eerste gesprek met de gemeente plaatsgevonden", aldus Van der Ende. "Ze erkennen het probleem nu in elk geval."

De gemeente Westland was eerder van mening dat sommige scholen te veel Haagse kinderen aangenomen zouden hebben. Volgens de nieuwe, in 2017 aangescherpte, regels mogen scholen alleen maar leerlingen aannemen die op Westlands grondgebied wonen.

Te veel huizen
Maar ondanks dit verscherpte aannamebeleid blijven de Pieter van der Plas en De Hofvilla overlopen. "En deze leerlingen kunnen niet meer op ander plekken in Wateringen terecht", bevestigt ook Henri Koele, voorzitter van de PCPOW. "Mijn school, de Pieter van der Plas, komt in totaal lokalen twee tekort."

Volgens de scholen is de oorzaak van het overschot aan leerlingen dat het aantal huizen dat gebouwd wordt niet in verhouding staat tot het aantal scholen. Van der Ende: "Voordat het nieuwe schooljaar start, moet er echt extra ruimte vrijkomen."

Nieuwe school
De gemeente heeft de scholenkoepels gevraagd samen met een plan te komen voor extra lesruimte. "We hebben daar wel ideeën over. Nog voor de voorjaarsvakantie komen we samen om dit uit te werken." Over de inhoud willen de bestuurders nog niet veel loslaten. "Het plan gaat eerst naar de wethouder", aldus Van de Ende.

Of een paar extra lokalen voor schooljaar 2020/2021 ook de oplossing op de langere termijn bieden, blijft de vraag. "Er is ook een plan om een nieuwe school in Wateringen Noord te bouwen. Mogelijk moet dit worden vervroegd om deze problematiek het hoofd te bieden."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS