Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Start Hoekse Lijn in februari wordt krap

Het gaat er om spannen of het wel gaat lukken om de Hoekse Lijn per februari in gebruik te nemen. Vooralsnog gaat het projectbureau daar wel vanuit, "maar het wordt wel krap", zo stelt een woordvoerder. Geruchten dat de exploitatie van de lijn pas in juni kan starten, verwijst hij naar het rijk der fabelen. Maar dat de officiële start van de metroverbinding eerder eind dan begin februari wordt, is wel zeker.

Ondertussen wordt er hard gewerkt om alles af te krijgen. Zo zijn de stationsgebouwtjes aan de lijn nog niet helemaal klaar en wordt de buitenruimte door de betrokken gemeenten klaargemaakt. Alleen station Maassluis Steendijkpolder is zo goed als klaar. Ook rijden er zo nu en dan metrotoestellen over de lijn voor testritjes. Daarvan wordt de snelheid steeds wat opgevoerd.

Oorspronkelijk zou de Hoekse Lijn al in september in gebruik worden genomen, maar door tegenvallers duurt de ombouw van de metroverbinding Hoekse Lijn veel langer dan verwacht. Bouwers van de verbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland vonden in de bodem meer vervuiling en asbest dan ingecalculeerd. Ook moesten meer oude kabels worden weggehaald en zijn er problemen met de beveiligingssoftware.

Reizigers zijn zeker tot en met februari 2018 aangewezen op vervangend busvervoer.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS