Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Station Schiedam blijft intercitystation dankzij vier sporen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 8 februari 2019 10:03

Foto: Michielverbeek CC


Ook in de komende jaren kun je nog in de buurt op de intercity naar bijvoorbeeld Amsterdam stappen. Schiedam Centrum, waar over een aantal maanden ook de metroverbinding Hoekse Lijn langs komt, blijft de status van intercitystation behouden. Daarnaast wordt flink geïnvesteerd in het aantal te gebruiken sporen.

Nu zijn er slechts twee sporen beschikbaar bij Schiedam, terwijl er wel vier liggen. Dat heeft alles te maken met de Hoekse Lijn die eerder als treinverbinding ook twee sporen in gebruik nam. Nu dat niet meer het geval is, kunnen er twee extra sporen gelegd worden tussen Den Haag en Rotterdam en kan Schiedam daar op worden aangesloten.

Door de extra sporen kunnen tussen Den Haag en Rotterdam straks veertien treinen per uur rijden in beide richtingen. Reizigers op dit traject kunnen dan elke paar minuten een trein nemen. De plannen voor vier sporen tussen Rotterdam en Den Haag zijn niet nieuw. De spoortunnel van station Delft is er bijvoorbeeld al op gebouwd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS