Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Statushouders in Westland aan de slag

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 11 mei 2016 16:53


In totaal 75 statushouders uit Westland worden in de komende maanden begeleidt naar werk door MVO Westland. Dat wordt gedaan door het project 'Meetellen en Meedoen' van de gemeente Westland. Drie weken nadat ze huisvesting hebben gekregen, moeten de vluchtelingen aan de slag.

Het is de bedoeling dat meerdere Westlandse bedrijven een aantal statushouders voor drie maanden in dienst neemt om ze weer in een werkritme te krijgen en om zo deel te kunnen nemen aan de Westlandse samenleving. Van daaruit kunnen ze dan weer doorstromen naar een nieuw bedrijf waar ze voor langere tijd aan de slag kunnen.

Het eerste bedrijf dat meedoet is de Best Fresh Group uit Poeldijk. Daar gaan donderdag in elk geval drie statushouders beginnen met hun werkleertraject. Jonge statushouders, die onder de 27-jaar zijn, worden gestimuleerd om te gaan studeren.

Aan het einde van het jaar wordt bekeken of de aanpak succesvol is geweest. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS