Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Stavenuiter wint NK korfbal 1 tegen 1

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 9 juni 2019 17:52

Foto: Schouten Accountants - NK 1 tegen 1


Momo Stavenuiter van Blauw-Wit uit Amsterdam is zondag op Eerste Pinksterdag Nederlands kampioen korfbal 1 tegen 1 geworden. In de finale op het complex van Ondo in 's-Gravenzande versloeg hij Bo Oppe van Oranje Wit uit Dordrecht.

Koert Ridder van het Lierse Valto zorgde voor het Westlandse succes van de dag, hij was in de finale bij de B-aspiranten te sterk voor Mees Oppe, eveneens van Oranje Wit. Bij de junioren ging de titel naar Timo van Dieren (KCC uit Capelle aan den IJssel).

Bij het NK 1 tegen 1 gaan twee spelers de strijd met elkaar aan in een cirkel van dertien meter. Steeds is één van de spelers 45 seconden aanvaller en de ander verdediger en andersom. Het evenement is in 1998 ontstaan. Bijzonder dit jaar was dat de opkomst van de senioren per helikopter werd gedaan.


Organisator Frank Stout blikte zaterdag in de uitzending van WOS Sport op WOS Radio alvast vooruit op het evenement.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS