Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Stempels bij balkons nog lang niet weg

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 11 juli 2018 08:44

Foto: Dennis van Schie


Het duurt misschien nog wel twee jaar voordat de stempels bij tientallen balkons in Maassluis worden weggehaald. Een aannemersbedrijf is deze week namens woningcorporatie Maasdelta begonnen met het stempelen van 'uitkragende balkons'.

Dat zijn balkons waarbij de betonvloer in de woning begint en doorloopt tot het balkon. "Kenmerkend van deze balkons is, dat ze niet ondersteund worden door pilaren", zegt corporatiedirecteur Frank van der Plas.

Het gaat om adressen aan de P.C. Hooftlaan, de Van Lennepstraat en de Vondellaan. De stempels blijven waarschijnlijk tot 2020 staan. Dan wordt een sloopbesluit verwacht voor de flats. "We onderzoeken of het zin heeft om de balkons voor die tijd te herstellen, of dat het zo blijft staan". Omwonende Erime Erul ziet de stempels met lede ogen aan. "2020 kan ook 2021 of 2022 worden. Met mijn twee kleine kinderen kan ik de komende vier, vijf jaar niet op het balkon".

Verder had mervrouw Erul had boorwerkzaamheden verwacht in plaats van deze stempels. Ze is nu bang dat haar kinderen de palen gaan gebruiken als speeltoestel en erin klimmen. Ze dient een klacht in bij Maasdelta.

Zijn de bewoners eigenlijk nog wel veilig op hun balkon? "Ja", zegt Errol Ooft stellig. Hij is de directeur van ingenieursbureau IOB, die in opdracht van Maasdelta de balkons heeft gecheckt. "Je kan de balkons gebruiken om je was op te hangen. Maar zet er geen zware bloembakken permanent neer. Naast die bloembakken kun je ook zelf de balkons betreden, en dan wordt het te veel".

De toestand van deze balkons staat overigens helemaal los van de situatie aan de Frans Halslaan, waar eerder dit jaar brokken beton naar beneden kwamen. Daar was sprake van roestvorming in de bewapening. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS