Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Steviger slot op Wagenbrug na kwajongensstreek

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: maandag 6 augustus 2018 17:06

Foto: Ronald van Santvliet


Er komt een steviger slot op de Wagenbrug in Maassluis. Daar heeft de gemeente toe besloten na een 'kwajongensstreek'. In de nacht van zaterdag op zondag heeft een groepje jongeren rond 4.30 uur de brug geopend. Na een minuut of twintig hebben ze de brug zelf weer dichtgedaan.

Ronald van Santvliet woont tegenover de brug en schrok 's nachts wakker van een harde knal. "Ik ben snel naar het raam toe gelopen om te kijken wat er aan de hand was. Toen zag ik de brug openstaan, wat nooit zo is rond dat tijdstip en ik hoorde gelach van een groepje jongens", vertelt Van Santvliet. Hij heeft direct 112 gebeld omdat de brug open stond. "De open brug had ernstige gevolgen kunnen hebben. Er was geen doorgang voor ambulance en brandweer en wat als een fietser het over het hoofd had gezien en in het water was gereden? Het is een ontzettend domme actie."


Twintig minuten na Van Santvliets telefoontje naar de politie kwamen de jongeren terug en hebben ze de brug zelf gesloten. Daarna namen ze het hazepad. De politie heeft de brug gecontroleerd of deze goed op slot zat. De jongeren hebben ze niet meer aangetroffen. Er wordt gekeken of hun identiteit achterhaald kan worden, zodat er 'een goed gesprek' met ze gevoerd kan worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS