Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Storm langs kust zorgt voor maatregelen in regio

De komende dagen krijgt Nederland te maken met storm langs de kust. Dit veroorzaakt langs de hele Noordzeekust verhoogde waterstanden. Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in de gaten en neemt zo nodig maatregelen als het sluiten van de Maeslantkering in Hoek van Holland. De verwachte waterstanden bewegen zich rond het sluitcriterium van 2,60 meter boven NAP bij Rotterdam.

De gemeente Maassluis neemt ook maatregelen, de hoogwaterregeling wordt woensdagavond van kracht. Een flinke storm gecombineerd met hoogwater kunnen er voor zorgen, dat delen van de kades rondom de buitenhaven onderlopen. Het gaat dan voornamelijk om de Burgemeester De Jonghkade en Govert van Wijnkade.

Het is dan ook niet langer toegestaan om auto's te parkeren aan de genoemde kades. Via SMS worden bewoners en bedrijven rondom de Burgemeester De Jonghkade en Govert van Wijnkade gewaarschuwd. Ook staat er een tekstkar met het advies auto's elders te parkeren.

Door voorbijvarende schepen kan het water over de Willem-Alexanderboulevard langs de Nieuwe Waterweg gaan klotsen. Het waterpeil is onder meer afhankelijk van de windrichting, de windsnelheid en de wateraanvoer van grote rivieren.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS