Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Strandpaviljoens Hoek van Holland branden af

Door: Klazien Wijnakker

Gepubliceerd op: dinsdag 18 mei 2010 11:18


In Hoek van Holland zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie strandpaviljoens door brand verwoest. Er waren geen mensen aanwezig toen het vuur ontstond. De brand werd bij toeval ontdekt door een patrouilerende politieagent die langs de strandtenten reed. Hij zag de vlammen uit het dak slaan. De brand is begonnen in het paviljoen van de Waterskihut en vervolgens overgeslagen naar Zwoel en De Noorderpier.

De brandweer had moeite om in het begin voldoende water te krijgen om de uitslaande brand te blussen. Er zijn waterslangen vanaf de Strandweg naar de Badweg gelegd om meer water te krijgen.

De brandweer wilde voorkomen dat het vuur over zou slaan naar de duinen. De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling, in de wijde omtrek was de rookwolk te zien. Er kwamen zelfs meldingen van zee waar schippers de brand zagen.

De brandweer van Hoek van Holland heeft assistentie gekregen van omliggende brandweerkorpsen. Er zijn ruim 60 brandweermannen op het strand bezig geweest. Er gaan geruchten dat de brand is aangestoken, maar dit is niet door de brandweercommandant bevestigd. De Technische Recherche is een onderzoek naar de oorzaak gestart. Er is niemand gewond geraakt.

De strandtenten zijn begin vorig jaar gebouwd en waren onderdeel van een grote vernieuwing op het Hoekse strand. De nieuwe horecagelegenheden trokken veel bezoekers en gaven de badplaats nieuw elan. Op WOS TV en uitzending gemist zijn beelden te zien.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS