Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Strandseizoen Hoek van Holland geopend

Vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, de gebiedscommissie en de strandondernemers hebben donderdagochtend het strandseizoen in Hoek van Holland officieel geopend. Dat deden zij symbolisch door het hijsen van drie vlaggen die de samenwerking op het strand symboliseren.

De strandopening vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag. Op de strandboulevard zetten alle strandtenten hun deuren open om er een groot feest van te maken. Ook is er een braderie. Vrijwel alles is gratis te bezoeken, alleen bij het feest van Royal moeten entreekaarten worden gekocht.

Het is vrijwel de hele dag bewolkt, maar de regen heeft zich beperkt tot de ochtend. Het wordt op het hoogtepunt zo'n 19 graden, maar er staat wel een straf windje. De organisatie hoopt, net als voorgaande jaren, ongeveer 100.000 bezoekers te mogen verwelkomen.

Bezoekers wordt aangeraden met de fiets of het openbaar vervoer te komen, omdat er maar beperkte parkeergelegenheid voor auto's is. Wie met de bus komt, moet opletten. De RET rijdt namelijk volgens een aangepaste dienstregeling. Er rijden geen bussen bij de haltes Strandweg en Hoek van Holland Strand. Ook rijden de bussen niet via de Maasdijk, maar via de Hoeksebaan en de De Cordesstraat. Het eindpunt van de bussen is de halte bij de Oude Langeweg. Vanaf daar is het nog 1,5 kilometer lopen naar het strand.