Archief
NLDoet

NLDoet

Streep door NLDoet vanwege coronavirus

Het Oranjefonds heeft een streep gezet door de landelijke actie NLDoet. Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus vindt het fonds het onverantwoord om de activiteiten door te laten gaan. Het Oranjefonds doet een oproep aan alle organisaties om de activiteiten te schrappen.

In onze regio stonden dit weekend een kleine honderd activiteiten op het programma, waarvan 52 in Westland, 24 in Maassluis, 12 in Midden-Delfland en 5 in Hoek van Holland.



Eerder op de dag besloot Pieter van Foreest alle activiteiten in het kader van NLDoet te schrappen. Ook de 'Ontdek de zorg week', die van 16 tot en met 21 maart zou plaatsvinden, gaat niet door.



Pieter van Foreest verwachtte veel bezoekers van buitenaf, terwijl er veel kwetsbare cliƫnten op de locaties van de zorgorganisatie wonen. "We willen onze kwetsbare cliƫnten zoveel als mogelijk beschermen en nemen derhalve extra voorzorgsmaatregelen om coronabesmetting zoveel mogelijk tegen te gaan", is te lezen op de website.

"We hopen dan ook dat we op een later moment alsnog de deelnemers van NLDoet van harte welkom mogen heten", aldus Pieter van Foreest.