Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Stripboek over Atlantikwall verschenen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 8 mei 2018 16:53

Foto: Afbeelding ivm weergave opgerekt


Er is een stripboek verschenen over het Zuid-Hollandse deel van de Atlantikwall, de roemruchte verdedigingslinie van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.

De bouw van de Atlantikwall had voor de kustbewoners in onze regio zeer ingrijpende gevolgen: de duinen, het strand en de boulevards werden verboden gebied. Duizenden huizen werden gesloopt en de bewoners moesten elders een goed heenkomen zoeken.

Aan het stripboek is gedurende anderhalf jaar gewerkt door Atlantikwall-kenner Jeroen Rijpsma en striptekenaar Hennie Vaessen. Laatstgenoemde is bekend van stripboeken over andere historische gebeurtenissen zoals 'De Slag om Arnhem' en de 'Strijd om de Grebbeberg'.


Met een lengte van 6.200 kilometer is de Atlantikwall het grootste bouwwerk van de twintigste eeuw. Deze verdedigingslinie loopt van het noordelijkste puntje van de kust van Noorwegen tot aan de Pyreneeën. Waarvoor dienden die duizenden bunkers en wie waren de mensen achter dit enorme project? Waarom begonnen ze eraan en hoe verging het hen ná de oorlog?

Alle ontwikkelingen omtrent de Atlantikwall komen in het boek aan bod, ook het na-oorlogse verhaal. De rode draad wordt gevormd door het verhaal van Hans en Willy, twee fanatieke Duitse soldaten die vanaf 1942 de kust bewaken. Naarmate de oorlog vordert, komen er steeds meer haarscheurtjes in de overtuigingen van Hans en Willy. Tenslotte willen ze alleen nog maar naar huis.

Het boek is gemaakt voor lezers van 12 jaar en ouder, telt 80 pagina's en de verkoopprijs is 19,60 euro.  Meer informatie: www.pelikaanpers.nl.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS