Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Subsidiepot voor klimaatbestendig maken woning leeg

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 20 augustus 2019 09:25

Foto: Arlington County


Het Hoogheemraadschap van Delfland geeft geen subsidies meer aan mensen die maatregelen willen nemen om bijvoorbeeld hun woning klimaatbestendig te maken. De regeling is volgens het hoogheemraadschap zo goed gebruikt, dat de pot leeg is.

Het hoogheemraadschap betaalde volgens mediapartner Omroep West in de afgelopen drie jaar 1.070.000 euro subsidie aan wat het 'groene maatregelen' noemt. Zo werden met subsidie 75 regentonnen aangeschaft, kwamen er tachtig groene daken bij en legden elf scholen een schoolplein aan waar meer groen te vinden is.

Voor dit jaar had Delfland 300.000 euro ter beschikking gesteld. Dat geld was in juni al vergeven. Twee maanden later was de 150.000 euro waarmee het oorspronkelijke bedrag verhoogd was ook al op. "We vinden dit een mooie ontwikkeling", zegt een woordvoerder. "Het geeft aan dat het onderwerp leeft in de regio en dat zowel particulieren als bedrijven klimaatbestendige maatregelen nemen."

Vooral particulieren
Volgens Delfland kwam 87 procent van de aanvragen van particulieren waarvan een groot deel een bedrag van 500 euro of minder aanvroeg. Het grootste deel van het geld ging echter naar het aanleggen van schoolpleinen en groene daken op bedrijven en instellingen.

De regeling, die halverwege 2016 werd ingesteld, zou eigenlijk tot december 2019 duren. Mogelijk wordt dit najaar extra geld gestort in de pot waardoor de stimuleringsregeling weer opengesteld kan worden. "Maar of dit gebeurt hangt af van een politieke beslissing", aldus de woordvoerder.

Inspiratie
De subsidieregeling heeft er volgens Delfland voor gezorgd dat ook gemeenten geïnspireerd zijn om klimaatbestendige maatregelen aan te moedigen. De gemeente Westland verdubbelt bijvoorbeeld de subsidie die door Delfland verstrekt wordt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS