Archief
Kees Hummel

Kees Hummel

Subsidieregeling voor verkoop streekproducten

Het Groenfonds Midden-Delfland is op zoek naar ideeën die de verkoop van agrarische streekproducten aan stedelingen kunnen stimuleren. Daar is een subsidieregeling aan gekoppeld voor zowel inwoners als organisaties.

Boeren in Midden-Delfland maken allerlei producten als melk, kaas en vlees, maar daar houdt het in de bedrijfsvoering niet bij op. Ze zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat het open en groene landschap rondom de steden in stand wordt gehouden. En dat weidevogels een veilig onderkomen vinden op hun weilanden. Deze (intensieve) taken worden vaak niet doorberekend in de prijs van de producten.

"Om het landschap met zijn weidevogels, rust en ruimte en de melkveehouderij ook in de toekomst in stand te houden, zouden de boeren hun extra taken structureel uitbetaald moeten krijgen", vindt het Groenfonds. "Bijvoorbeeld door Midden-Delflandse zuivel en vlees met een kleine plus voor de natuur in de polder te verkopen via supermarkten, speciaalzaken, horeca en streekmarkten in de steden."

Om dit in gang te zetten, is nu een subsidieregeling opgezet. Wie een goed idee heeft om de verkoop van streekproducten te stimuleren, kan in aanmerking komen voor een eenmalige stimuleringssubsidie. Ideeën insturen kan via www.groenfondsmiddendelfland.nl.