Archief
PR

PR

Succesvol slotweekend Ricardo van der Ende

Autocoureur Ricardo van der Ende en zijn teamgenoot Finlay Hutchison hebben een succesvol slotweekend achter de rug in de GT4 European Series. Na een tweede plek in de race van zaterdag reed het Naaldwijks/Schotse duo zondag naar de overwinning op de Duitse Nürburgring.

De zaterdag begon vanaf een teleurstellende veertiende startplek. Dankzij knap rij- en stuurwerk van de 18-jarige Hutchinson lag de McLaren 570S bij de tweede bocht al bij de eerste vijf auto's. Van der Ende nam het stuur met nog een half uur te gaan over vanaf een vierde plek. De Westlander reed snel door naar plek twee en kwam bij de finish net iets tekort voor de eerste plaats.

Van der Ende zette zondag de eerste tijd neer bij de kwalificaties, waardoor hij mocht starten vanaf pole position. Het duo gaf deze plek tijdens de race niet meer af en mocht dus de champagne ontkurken.

Van der Ende en Hutchinson hebben het GT4-kampioenschap afgesloten met de vierde plek. Door technische problemen haalden de coureurs de finish niet in Brands Hatch, Spa en Boedapest. "We kunnen het nu niet meer veranderen en we mogen trots zijn op de behaalde resultaten. Eindigen met pole position, snelste ronde en een overwinning biedt mogelijkheden voor volgend jaar", aldus Van der Ende.

Categorieen:
Westland Sport