Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Succesvolle achtervolging van Wouter op inbrekers: "Dit mocht niet onbestraft blijven"

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 7 februari 2018 11:47


De 31-jarige Wouter uit Delft heeft een bizar begin van de week achter de rug. De in Naaldwijk geboren Westlander fietste maandag door de polder van Kwintsheul, waar toevallig net was ingebroken. En toen begon de politiethriller.

Twee inbrekers hadden een huis aan de Zwet in het buitengebied van Kwintsheul gekozen om hun slag te slaan. De bewoonster - die liever anoniem wil blijven - kwam thuis en zag al dat een ruit gebroken was. Binnen kreeg zij de schrik van haar leven, want ze stond oog in oog met de inbrekers.


Binnen een flits waren de twee naar buiten gevlucht. De geschrokken vrouw bleef hopeloos achter, totdat Wouter zich aandiende. De Westlander was in de polder op zijn fiets aan het trainen, en zag langs het water twee mannen rennen. "Het zag er vreemd uit", zegt hij een dag later.

'Inbrekers!'
"Vervolgens schreeuwde de bewoner van het huis op de oprit 'inbrekers!'. Dus ik zei: 'bel de politie!'" Intussen draaide Wouter zijn fiets en een klassieke achtervolging volgde. Een paar honderd meter verderop hadden de inbrekers een 'vluchtfiets' neergezet. De Naaldwijker volgde op gepaste afstand en had ondertussen al contact met de meldkamer van de politie.

Ter hoogte van natuurgebied De Zeven Gaten, op de grens van Kwintsheul en Honselersdijk, verloor Wouter één van de inbrekers uit het oog. "Die was van de fiets afgesprongen en is daar gevlucht. Ik ben achter de andere dader aan gegaan". Nog altijd had Wouter telefonisch contact met de politie en gaf continue zijn locatie door. "Bij bloemenveiling FloraHolland heeft de politie hem klemgereden". 

Burgerplicht
De geschrokken bewoonster komt superlatieven tekort en is de held uit Naaldwijk eeuwig dankbaar. Maar Wouter ziet zijn daden niet als heldenactie. "Ik zie het als burgerplicht. Wat ik zag, mocht niet onbestraft blijven". Dinsdagmiddag heeft Wouter een tas vol lekkers en rauw avondeten gekregen. Hij zou namelijk maandagavond koken, maar de achtervolging 'gooide roet in het eten'. Met dit presentje kan hij zijn kookavond, een van Wouter's grote hobby's, inhalen. 

Ook de politie wil Wouter binnenkort bedanken. "Zo hoort het", zei woordvoerder Cor Spruijt dinsdag al tegen de WOS. Binnenkort kan Wouter op een mooi boeket bloemen van politie rekenen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS