Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Supermarkten 'gewoon' open met Kerst

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 26 december 2017 13:39


Wie met Kerst boodschappen nodig heeft, hoeft niet tot woensdag te wachten. Het overgrote deel van de supermarkten in onze regio is op Tweede Kerstdag open. Bij de Albert Heijn in Naaldwijk kon je zelfs op Eerste Kerstdag terecht.

Erik Michielsen, manager van de supermarkt, zegt tegen mediapartner Omroep West dat de winkel open is omdat de klanten dat willen. Moeite om personeel te vinden dat tijdens de feestdagen wil werken, heeft hij niet. "We hebben heel veel jongeren en we betalen op Eerste en Tweede Kerstdag dubbel, dus ze willen voor die toeslag graag werken". 

Regiofunctie
En de opening van de vestiging in Naaldwijk tijdens de Kerst loont, zegt Michielsen. "We hebben er dit jaar in het Westland voor gekozen dat wij als enige Albert Heijn open zijn. Dus Honselersdijk, De Lier en 's-Gravenzande zijn dicht. En dan hebben wij de regiofunctie waardoor dit uiteindelijk lonend is". 

En de klanten zijn over het algemeen blij met de kerstopening. "Het hoort er een beetje bij tegenwoordig", zegt een dame. "Het is wel handig, maar als het niet open is, is het ook niet zo erg", zegt een jongedame. Een oudere dame laat weten dat het voor haar niet hoeft. "Ik ben nu blij omdat het er is, maar anders hoeft het niet voor mij. Ik vind het sneu voor de mensen die wel moeten werken". 

Run op stokbroden
Twee dames bij de bakkerijafdeling vinden het echter geen probleem om tijdens de kerstdagen te werken. Ze zijn lekker druk. "Vooral de stokbroden gaan heel erg hard", zegt één van hen lachend. Op de vraag of de mensen nu tijdens deze dagen een beetje aardiger voor hen zijn, zegt ze: "Ja, ze zijn wel heel blij, behalve als er geen stokbrood is, hahaha!". 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS